Studenten en starters

Wij zijn er voor studenten en starters in het facilitaire werkveld die een stapje harder willen en kunnen lopen. Voor al diegenen die de (facilitaire) top willen bereiken, hun grenzen willen verleggen en willen bouwen aan een carrière in het facilitaire werkveld.

Wij zijn ontzettend trots op de deelnemers van het eerste uur. Maak hieronder kennis met de toppers van Faciliboost!

Felicia
Ik ben Felicia Koning, 21 jaar en ik woon met mijn vriend in een appartement, dat wij zelf compleet hebben gerenoveerd, in het centrum van Alkmaar. Op dit moment ben ik een vierdejaars facility management studente. Naast mijn studie en bijbaan houd ik mij graag bezig met het organiseren van verschillende activiteiten/ evenementen en ik heb veel affiniteit met (huis)inrichting. Daarnaast hecht ik veel waarde aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zowel privé als zakelijk. Een van de redenen dat facility management mijn interesse heeft gewekt, is het feit dat het een enorm breed vakgebied is. Ik doe dan ook mee aan het programma van Faciliboost om zoveel mogelijk nieuwe dingen te kunnen leren en ontdekken binnen en over facility management, waarbij het delen van kennis en ervaringen met verschillende mensen en organisaties uit het facilitaire werkveld voor mij centraal staat. Kijkend naar mijn plek in het werkveld wil ik zorgen dat organisaties (nóg) beter worden en klanten tevreden zijn. Bovendien houd ik wel van een uitdaging en ik loop graag net een stapje harder dan de rest.
Bekijk mijn linked-in profiel
Klaske
Ik ben Klaske Roeterdink uit Ruurlo; een klein dorpje waar ik geboren en getogen ben. Ik ben 20 jaar en dit jaar gestart in het vierde leerjaar van facility management in Deventer. Mijn voldoening kan ik halen uit het ontzorgen en soms verzorgen van mensen, ik ben servicegericht en hulpvaardig. Ik kan doelgericht handelen en wil graag problemen oplossen dit geeft mij altijd een fijn gevoel. Faciliboost spreekt mij aan omdat er veel genetwerkt wordt. Waarbij er coaches zijn die een aandeel zijn om mij klaar te stomen voor een mooie toekomst als facility manager. Tevens vind ik het erg leuk om naar verschillende organisaties en bijeenkomsten te gaan om een casus op te lossen en om een beter beeld te krijgen van het vakgebied. Ik vind eigenlijk heel veel aspecten leuk van facility management, dus wat ik later precies doe weet ik nog niet. Wel weet ik dat Faciliboost een aanvulling zal zijn, mede door de verschillende bijeenkomsten wil ik erachter komen in welk vakgebied ik later werkzaam wil zijn.
Bekijk mijn linked-in profiel
Maudy
Ik ben Maudy Bijen, 22 jaar en woonachtig in Nijmegen. Ik ben in het kleine Twentse stadje Oldenzaal opgegroeid. Ik ben vierdejaars facility management studente aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op dit moment volg ik mijn minor aan de universiteit in Kaapstad. Ik heb de meeste affiniteit met groepsopdrachten. Ik ben er goed in om dan het maximale eruit te halen. Daarnaast haal ik er ook voldoening uit als ik individuele opdrachten met een hoog cijfer afsluit. Ik neem deel aan Faciliboost, omdat ik mijzelf graag wil ontwikkelen. Ik wil graag leren hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast wil ik graag met alle facetten van de facilitaire wereld in aanraking komen, zodat ik erachter kan komen waar precies mijn interesse en kwaliteiten liggen. Mijn toekomst ligt nog erg open. Mijn voorkeur gaat uit naar huisvesting, hospitality en projectmanagement. Ik ben benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen!
Bekijk mijn linked-in profiel
Heidy
Mijn naam is Heidy Teunissen. Ik ben 22 jaar en geboren en getogen in Lunteren. Ik zit momenteel in het vierde jaar van de opleiding facility management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ben bezig met mijn minor. Deze volg ik in Frankrijk, aan NEOMA Business School in Rouen. De reden dat ik voor facility management heb gekozen, is voornamelijk omdat het dienstverlenende aspect hiervan mij erg aanspreekt. Wanneer ik zie dat iemand anders gelukkig wordt door iets dat ik doe, dan haal ik daar er veel voldoening uit. De opleiding is qua moeilijkheid voor mij goed te doen, en daarom ben ik gaan zoeken naar iets dat ik ernaast kon doen. Daarbij kwam Faciliboost op mijn pad. Wat mij vooral erg aanspreekt, is dat je naast de theorie op school nu ook facility management in de praktijk ziet. Van de professionals kan ik erg veel leren en het zorgt ervoor dat je veel verschillende onderdelen van facility management op een praktische manier leert kennen. Onderdelen die ik binnen facility management erg interessant vind, zijn huisvesting, hospitality en klanttevredenheid. Deze onderdelen kwamen ook allemaal tijdens mijn stage terug en dan met name klanttevredenheid. Ik hoop dan ook binnen één van deze gebieden te kunnen afstuderen en wellicht ook mijn werk hierin vinden.
Bekijk mijn linked-in profiel
Saskia
Ik ben Saskia Evers, geboren en getogen in Enschede en dat is voor de goede luisteraars ook wel te horen aan mijn accent en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer aan Saxion University of Applied Sience te Deventer, hier volg ik de opleiding facility management, en ben zojuist gestart met het vierde jaar van de opleiding. Naast mijn opleiding vul ik mijn weekenden met het werken bij de Steps, dit is een damesmodezaak, tijdens mijn werkdagen adviseer ik klanten over kleding, schoenen en accessoires. Ik haal veel plezier uit mijn werk en uit mijn opleiding, binnen mijn werk gaat dit vooral om het klantencontact, mijn werk is geslaagd wanneer een tevreden klant de winkel verlaat. In de opleiding haal ik veel voldoening uit het plannen en organiseren, wat voor mij ook een belangrijke reden is geweest om te starten met deze opleiding. In 2015 ben ik gestart met het excellentie traject bij stichting F-Mex, omdat het eerste jaar van de opleiding facility management mij redelijk gemakkelijk af ging en dus was ik opzoek naar nog meer uitdaging om het beste uit mijn opleiding te halen daarom werd ik door mijn SLB'er doorgestuurd naar stichting F-Mex. De voornaamste reden dat ik ben gestart met het excellentie traject was niet alleen het beste uit de opleiding halen, maar het beste in mezelf naar boven te halen door het maken van het portfolio en het netwerken bij toonaangevende bedrijven binnen de branche. Mijn ambitie is dan ook om na mijn opleiding een mooie functie binnen de facilitaire branche te kunnen bekleden. Een specifieke richting binnen de heb ik nog niet gevonden, maar ik denk dat Faciliboost hier een belangrijk aandeel in kan leveren.
Bekijk mijn linked-in profiel
Danique
Ik ben Danique van de Wijngaart 22 jaar oud en zit momenteel in mijn vierde studiejaar. Ik ben geboren in een klein dorpje Rockanje maar sinds vorig jaar woon ik op mijzelf in Rotterdam. Buiten mijn studie werk ik bij een Italiaanse delicatessen zaak in de markthal te Rotterdam. In mijn vrije tijd sport ik ongeveer vijf keer per week (Crossfit) een kleine uitleg: Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Ook reis ik veel en vind ik het leuk om de wereld te ontdekken en me te laten inspireren door andere landen en culturen. De reden dat ik voor Faciliboost heb gekozen is omdat ik graag net dat beetje extra wil leren en ook meer praktijkervaring wil opdoen. Tevens vind ik het super leuk om met gelijkgestemde opdrachten uit te voeren en elkaar te stimuleren. Wat uiteindelijk leidt tot een betere ontwikkeling. Vooral de uitdaging trekt mij aan. In de toekomst zie ik mijzelf werken in het facilitaire werkveld als een inspirerend en motiverend persoon hier krijg ik namelijk energie van. Welke rol ik precies in ga nemen weet ik nog niet maar hier kom ik vast achter.
Bekijk mijn linked-in profiel
Marielle

Aangenaam, Mariëlle Timmerman! Kritisch, nieuwsgierig en proactief zijn eigenschappen die mij omschrijven als persoon. ​In de opleiding Facility Management kwamen mijn passie voor mensen en interesses in de facilitaire branche samen. Vooral verandermanagement spreekt mij aan, om ‘iets’ voor elkaar te krijgen bij mensen. ‘Iets’ kan variëren van een onderhandeling tot het faciliteren van gebruikers. Hierbij geef ik graag gevraagd én ongevraagd advies.

Op dit moment werk ik in projecten op de afdeling Facilitair bij Coolblue. Ik voel mij prettig bij een omgeving waarbij veelal veranderingen kunnen worden doorgevoerd en waarbij er ruimte is om een eigen visie verder te ontwikkelen.

Door Faciliboost kan ik deze visie verder ontwikkelen en mijn kennis van het facilitaire vakgebied verbreden. Dit helpt mij weer een stapje verder naar mijn droombaan: Leidinggeven aan het facilitaire team bij Schiphol.

Bekijk mijn linked-in profiel
Vera
Ik ben Vera Dasselaar (21 jaar). Ik woon in Arnhem en ben geboren in Duiven op 10 maart 1996. Momenteel ben ik vierdejaars studente facility management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij Stichting Archipel als medewerker huisvesting. Hier heb ik een (afstudeer)opdracht afgerond over de wenselijkheid tot het inbesteden van de schoonmaak. Door mijn interesse in huisvesting en advisering, ben ik nu de minor mens en gebouw aan het volgen. Naast mijn studie, ben ik erg benieuwd naar FM in de praktijk. Vorig jaar heb ik bij F-MEX al veel genetwerkt en verschillende organisaties leren kennen. Door deel te nemen aan Faciliboost, probeer ik mijn raakvlak te vinden met FM. In mijn toekomstige rol, blijf ik open voor de verschillende uitdagingen die op mijn pad komen. Mijn droom is om creatief en afwisselend werk uit te voeren, in contact met mensen te zijn en van mijn werk te genieten! Ik kijk ernaar uit om mijn plaats te vinden in de facilitaire wereld en een toegevoegde waarde te bieden aan Faciliboost!
Bekijk mijn linked-in profiel
Angelique
Aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Angelique van Roosmaelen en ik ben 22 jaar geleden geboren en opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Holland. Tegenwoordig woon ik in Amsterdam. Het bruisende leven van de stad geeft mij energie. Deze energie steek ik graag in het ondernemen en organiseren van uitjes met vrienden. Wat ook een groot deel van mijn leven inneemt is mijn horecabaan bij het restaurant ‘Lokaal Edel’ en het ‘Tobacco Theater’. Daarnaast steek ik ook graag tijd in mijn opleiding Facility Management, die ik momenteel voor het vierde jaar volg aan Hogeschool Inholland te Diemen. Tijdens deze opleiding ben ik het belang van competentieontwikkeling gaan inzien. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk, de voor mij relevante, competenties goed te beheersen. Met mijn deelname aan Faciliboost wordt ik nog meer gestimuleerd en geholpen met deze ontwikkeling. Tevens vind ik het leuk dat ik door Faciliboost de kans krijg om bij verschillende branches in het werkveld een kijkje te nemen. Niemand kan de toekomst voorspellen, maar wat ik wel zeker weet is dat mijn interesse en ambitie ligt in het facilitaire werkveld, met name maar niet uitsluitend in de vrijetijdssector , waarbij ik streef naar een uitdagende managementfunctie. Het bieden van gastvrijheid en het creëren van een optimale beleving zullen altijd bij mij hoog in het vaandel staan.
Bekijk mijn linked-in profiel
Lisa
Ik ben Lisa Broos, 24 jaar en zes jaar geleden ben ik vanuit Someren (NB) naar Amsterdam verhuisd. Na een aantal echte studentenjaren woon ik inmiddels al een paar jaar samen in Haarlem. In meerdere horeca-bijbanen ben ik erachter gekomen dat ik heel veel energie haal uit dienstverlening; zowel uit het aspect waarin je mensen blij maakt als uit het aspect waarin de processen zo efficiënt mogelijk ingericht kunnen worden. Zo ben ik bij de opleiding Facility Management uitgekomen waar ik inmiddels in de afstudeerfase zit. Na de opleiding wil ik me heel graag verder ontwikkelen in innovaties op het gebied van facility management en met name in de onderwerpen duurzaamheid en de circulaire economie. Ik neem deel aan Faciliboost omdat het programma voor mij een goede brug vormt tussen de studie en de praktijk; door praktijkverhalen leer ik hoe de theorie toegepast wordt en waar organisaties in de praktijk tegen aanlopen. Daarnaast vind ik het leuk en interessant om bij zoveel verschillende organisaties een kijkje te nemen. Ik hoop daardoor een mooi beeld van de mogelijkheden binnen facility management te krijgen zodat ik mezelf op een manier kan ontwikkelen dat ik mijn dromen kan volgen.
Bekijk mijn linked-in profiel